17 Haziran 2014 Salı

Toga


Adana da çok yapılır. Bunun çorbası, süzme yoğuttan mezesi. Biz çok severiz. Yapılışı ise çok basit. Döğme kaynatılır. Sonra süzme yoğurt ve sarımsak ile karıştırılır. Bu kadar. (Döğme buğdaydan yapılan bir ürün ve tarhanada kullanılır. ) Güzel ve sağlıklı kalın...

4 yorum:

minik mini dedi ki...

amanınnn,tam yazlık çorba,hele de yoğurt ve sarmısak olunca
dayanılmaz oluyor benim için :)
ellerinize sağlık

sevgiler

TarifDenince TubaKacarAKSOY dedi ki...

sanırım bunu hemen yapamıcam önce bugdayı suya koymalıyım ama yapıcam serin serin cok güzel olur:) ellerine saglık :)

Nihal Baysal Koçer dedi ki...

çek şeker minik mini ben de bayılıyorum :))

Nihal Baysal Koçer dedi ki...

sevgli tuba ben genelde ıslamıyorum doğmeyi

Yorum Gönder

görüşleriniz önemli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...