Adana da çok yapılır. Bunun çorbası, süzme yoğuttan mezesi. Biz çok severiz. Yapılışı ise çok basit. Döğme kaynatılır. Sonra süzme yoğurt ve sarımsak ile karıştırılır. Bu kadar. (Döğme buğdaydan yapılan bir ürün ve tarhanada kullanılır. ) Güzel ve sağlıklı kalın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
amanınnn,tam yazlık çorba,hele de yoğurt ve sarmısak olunca
dayanılmaz oluyor benim için :)
ellerinize sağlık
sevgiler
sanırım bunu hemen yapamıcam önce bugdayı suya koymalıyım ama yapıcam serin serin cok güzel olur:) ellerine saglık :)
çek şeker minik mini ben de bayılıyorum :))
sevgli tuba ben genelde ıslamıyorum doğmeyi
Yorum Gönder
görüşleriniz önemli