25 Haziran 2014 Çarşamba

Teleme Nedir Nasıl Yapılır ?


Teleme keçi sütü ve incir dalları ile yapılır Daha doğrusu incir dallarından çıkan süt ile yapılır. Yapılışı çok basit. Keçi sütü kaynatılır soğutulur. Yoğurt mayalama kıvamına gelince ısı dalından yeni kopartılıp uçları yıkanan incir dalları ile çok az çırpılır. 5-6 kez. Sonra 1 dakika kadar mayalanması için bıraklılır. Üzerine şeker atılıp yenilir.


Püf noktası fazla çırpmamak, sütün  ısısının ılık olması . Başla bir şey yok. Çoban yiyeceği diye bilinir. Adana ve yöresine ait. Hatta eskiden çobanlar keçiyi sağar, sonra pişirmeden incir dalı ile çırpar üzerine pekmez döker, yufka ekmekle yerlermiş. Güzel ve sağlıklı kalın...


4 yorum:

Nuran kılıç dedi ki...

Allah rahmet eylesin babam çok severdi

Nihal Baysal Koçer dedi ki...

Allah rahmet eylesin

Deborah Davis dedi ki...

What a healthy and delicious treat! Just what we need on a hot summer day! I am so delighted that you shared this awesome curd recipe with us at the Healthy, Happy, Green and Natural Party Blog Hop! I appreciate it!

Nihal Baysal Koçer dedi ki...

Thank you :)

Yorum Gönder

görüşleriniz önemli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...