5 Haziran 2014 Perşembe

Deniz Börülcesi Salatası


Deniz börülcesi latincesi Salicornia Europeae. Deniz kenarında yetişir. Kumluk alanda. Bol tuzlu, kaynatılırken kesinlikle tuz konulmaması gereken bir bitkidir.





Deniz börülcesini yıkayın. Sonra bir tencerede bol su kaynatıp, içine hiç tuz atmadan deniz börülceleri kaynatılır. Yaklaşık 10 dakika sonra deniz börülceleri kontrol edilir. Eğer elinizle sapından tutup çekince sapından ayrılıyorsa olmuş demektir. Önemli olan çok yumuşamadan pişirmek.

Saplarından ayırırken yalnız yeşıl olan yerlerini sıyırarak alın. Kahverengi olan yerlerini salataya sıyırıp koymayın. Deniz börülcesini alırken mümkün olduğunca küçük saplı olanları tercih edin. Piştikten ve ayıkladıktan sonra ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşisi karışımı bu bitkiye çok yakışıyor. İyot oranıçok yüksek bir bitki.İnşallah sizin bebişiniz de sever.Aslında bir meze. Evdeki büyüklerin de seveceğini umuyorum.: ) Afiyet olsun ve Mutlu kalın...


1 yorum:

patlayan balonlar dedi ki...

Merhaba, çok severim deniz börülcesini, çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Yorum Gönder

görüşleriniz önemli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...